YogaPRO - Poligon za učenje joge

Voliš jogu, želiš produbiti svoje znanje i praksu?
Promijeni svoj život, postani učitelj joge – bilo da to činiš za sebe ili želiš podučavati druge, znaš da će te ulazak u dubine jogijske filozofije i prakse učiniti - sretnim!

POGLEDAJTE KOMPLETNO UVODNO PREDAVANJE POLIGONA YOGAPRO, ODRŽANO U LISTOPADU 2016.

 

Poligon za učenje joge YogaPRO je okupljalište zaljubljenika u jogu koji žele znati više o jogijskoj filozofiji i praksi. Program Poligona je usklađen sa svjetskim standardima i ima potporu krovne međunarodne organizacije Yoga Alliance, pa polaznici nakon završene obuke dobivaju diplomu učitelja joge priznatu u cijelom svijetu od strane svih svjetskih profesionalnih udruženja. Poligon YogaPRO potražite u registru Yoga Alliancea pod brojem id# 126275.

Program Poligona YogaPRO traje oko godinu dana, a podijeljen je na 13 vikenada (svaki po 13 sati) te je dodatnih 10 izbornih sati dano na izbor polaznicima Poligona. Polaznici obavezno prisustvuju kompletnom programu. Polaznici tijekom obuke prakticiraju najmanje 30 sati u studiju OM joge (polaznici koji nisu iz Zagreba imaju izbor u kojem studiju i na koji način upotpunjuju ovaj dio obuke) i imaju popust na redovite mjesečne članarine i radionice, predavanja i druge sadržaje u organizaciji OM joge.

Za upis u Poligon YogaPRO treba ispuniti Upisni list (skinite ga na ovom linku) i uplatiti upisninu te prije početka obuke predati uvodni esej.

Mnoga predavanja održana u sklopu Poligona za učenje joge YogaPRO potražite na našem YouTube kanalu.

 

Program Poligona YogaPRO obuhvaća:

 • temeljito proučavanje Ashtanga joge i svakodnevnu redovitu praksu asana, pranayame, kriya
 • proučavanje Vinyasa flow joge i kreiranje vlastitih sljedova
 • povijest i filozofiju: Vede, Joga Sutre, Hatha Yoga Pradipiku... (uvod u povijest joge iz našeg priručnika pogledajte ovdje)
 • filozofske temelje jogijskog života (yame i niyame)
 • mantre i meditacije na mantre
 • vođene meditacije i Joga Nidru
 • principe ayurvedske, makrobiotičke, veganske i jogijske prehrane
 • anatomiju - predavanje o mišićima potražite na ovom linku: 
 • energetsku anatomiju - predavanje iz energetske anatomije potražite na ovom linku: 
   
 • mudre (energetske lokote)
 • kriye (tehnike čišćenja)
 • ehnike pranayame, uz naglasak na svakodnevnu praksu tzv. Ashtanga pranayame
 • meditativne tehnike 
 • terapijsku jogu i korištenje pomagala
 • poslovanje studija joge & kako doista raditi i živjeti od joge
 • komunikacijske vještine i metodologiju učenja
 • etički kod učitelja joge
 • asistencije i korekcije, pristupanje praktičarima različitih razina i anatomije
 • prenatal - jogu za trudnice
 • pregled modernih stilova i škola joge te osvrt na suvremene učitelje.

OMjogaKundalini

Praktični dio programa je intenzivan: polaznici Poligona YogaPRO dobivaju upute za vlastitu svakodnevnu praksu, sudjeluju u jogijskim pokusima i iskušavaju različite jogijske tehnike, dobivaju stalne nadogradnje vlastite prakse i pomoć i podršku kolektiva OM joge i YogaPRO. Podrška kolektiva izuzetno je bitna na putu joge, jer učenje joge transformira stare obrasce i navike te mijenja osobu, daje joj nove kvalitete i upućuje na njezin vlastiti put do sreće.

Opuštena atmosfera OM joge puna podrške te brojni učitelji kolektiva OM joge dodatno motiviraju na učenje i upoznavanje s različitim putevima joge, a različita iskustva i tehnike različitih jogijskih pravaca, filozofija i tradicija daju mnogo mogućnosti novim učiteljima i mladim jogijima.

U odnosu na programe drugih škola u Hrvatskoj, program Poligona YogaPRO polaznike educira i u području poslovanja i menadžmenta. 

U sklopu praktičnog dijela obuke polaznici Poligona YogaPRO vode satove joge u studiju OM joge, najvećem studiju u Zagrebu, što je izuzetno iskustvo, jer mladi učitelji i profesionalci rastu i sazrijevaju u okolini koja ih s veseljem podržava. 

Nakon završene obuke polaznici Poligona YogaPRO obučeni su za vođenje satova različitih stilova dinamične joge, za kreiranje originalne sljedova Vinyasa Flow i Power joge, upoznati su s filozofskim temeljima joge i filozofskim djelima, s mantrama, kriyama, tehnikama pranayame i meditacije, jogijskom terapijom te tradicionalnim i modernim stilovima joge.

Učenje joge obuhvaća i učenje anatomije, pa mladi učitelji znaju koristiti svoje tijelo i um za prilagođavanje osobne prakse vlastitim potrebama i potrebama svojih učenika, znaju asistirati na satovima joge te imaju znanje o energetskoj anatomiji, kako bi znalački i sa sigurnošću pristupili svojim učenicima.

Polaznici Poligona YogaPRO već tijekom obuke imaju razvijenu ozbiljnu samostalnu jogijsku praksu, podržanu znanjem jogijske filozofije.

OMjogaYogaPRO

Obuku u Poligonu YogaPRO održavaju međunarodno priznati učitelji joge i stručnjaci u svojim područjima. Izuzetna nam je čast što učiteljski kolegij Poligona YogaPRO okuplja najveći broj stručnih i strastvenih učitelja, predavača i jogija u Hrvatskoj:

Sanja Radović, prof. po struci, direktorica programa, osnivačica i voditeljica Poligona YogaPRO, učiteljica joge (E-RYT 500) i osnivačica OM joge, zadužena je za cjelokupni program Poligona YogaPRO i na raspolaganju je polaznicima Poligona YogaPRO tijekom obuke (i kasnije) 24/7. Sanja je naša glavna učiteljica pa je prisutna na svim vikendima, predaje praksu i filozofiju, metodologiju, Ashtangu i Vinyasu Flow, prehranu, pranayamu, komunikacijske vještine, nadzire praksu polaznika i na raspolaganju je za sve modifikacije, pitanja, probleme i upite.

Ines Jukić, profesorica filozofije i učiteljica joge (TT500) predaje dijelove lekcija vezane uz praksu i filozofiju Ashtanga joge, Prenatalne joge te Jogu Nidru.

Tena Rebernjak, dipl. dizajnerica i učiteljica joge (TT500) bavi se dijelom programa vezanim uz meditaciju, Ashtanga jogu, asistencije i asane.

Ljiljana Valdec Horvat - Sat Kriya Kaur (K.R.I.Y.A./TT500), učiteljica je Kundalini joge pa je njezino zaduženje unutar učiteljskog kolektiva Poligona YogaPRO predavati lekcije o Kundalini jogi, mantrama i mudrama.

Ana Kutija, učiteljica joge, medicinska sestra i sportska terapeutkinja bavi se Terapijskom jogom, prevencijom i jogijsim pomagalima

Iva Kraljeta, majstorica osteopatije i manualna terapeutkinja, podučava iskustvenu anatomiju, i to čini razumljivim jezikom za sve laike koji se po prvi put susreću s učenjem anatomije 

Andrija Bosanac-Schroetter (TT200) znalac je istočnjačkih učenja i vedskih tekstova, pa se pridružuje učiteljskom kolegiju Poligona u lekcijama o mantrama i Joga Sutrama

Lada Perišić, viša stručna fizioterapeutkinja i majstorica Tajlanske masaže dugo je predavala anatomiju na Poligonu, a sada polaznicima objašnjava osnove Tajlandske masaže, što se pokazalo kao izuzetno korisno gradivo i pomoć u podučavanju joge 

Tonči Gulišija, učitelj joge i voditelj jogijske škole Dharmakrit u Splitu pridružuje nam se na jednom vikendu obuke i dijeli svoja osebujna iskustva prakse Ashtange, meditacije i pranayame

Srđan Roje, dipl.ing. i pokretač projekta „Manifestiranje obilja“ obogaćuje učenja Poligona lekcijama iz poslovanja, usmjeravanja namjera te meditativnim tehnikama.

Dodatne informacije o Poligonu za učenje YogaPRO zatražite telefonom na 091/928 7079 (Sanja) ili mailom na

Upisni list za pristup Poligonu YogaPRO zatražite mailom: 

 

Uvodno Tenino predavanje u osnovne metode meditacije pogledajte ovdje:

 

 

Cjenik 

650 kn po vikendu - ukupno 8450 kn plativo u 13 rata*
upisnina: 400 kn
donacija za cjelokupnu školarinu (odjednom): 7500 kn
* nisu uračunati izborni sati (10)

Za upis u Poligon YogaPRO treba imati najmanje godinu dana iskustva u prakticiranju joge. Ako niste član OM joge, već ste jogu prakticirali u nekom drugom studiju, možete ili donijeti preporuku svojeg učitelja joge ili doći kod Sanje na probni sat. Ukoliko dolazite na probni sat, najavite se mailom na

 

Dojmovi polaznika Poligona YogaPRO:

„YogaPRO. O kakvog li puta, kakvih li kolega, kakvih li učitelja, kakvog li iskustva! Koliko znanja, koliko ljubavi, koliko sloge i podrške, koliko hvatanja kad misliš da padaš, koliko podizanja kad si predugo na dnu...

Meni nije moguće napisati suhoparnu recenziju ovog iskustva, jer za mene YogaPRO nije škola ili stjecanje diplome učitelja joge, već život sam po sebi. Krenula sam na taj put jer sam osjećala da je za mene, ali nisam imala pojma kuda će me dovesti i što ću sve proživjeti, što ću sve naučiti o sebi i svijetu, način na koji ću se napokon i objeručke prihvatiti - odbaciti prijezir i prigrliti ljubav.

No ostavimo riječ „škola“ po strani. Svo znanje koje sam stekla ne bi bilo ništa bez osjećaja pripadnosti koji mi je do prvog dolaska u OM jogu bio nepoznanica, ne bi bilo ništa bez nepresušne podrške svih učitelja, dugačkih iskrenih emailova punih savjeta i ljubavi, nježnih dodira tamo gdje boli i nježnih pomaka jer netko vidi da ti možeš više nego što misliš.

Toga svega ne bi bilo da se nisam svaki put kao malo dijete veselila tom vikendu, a poslije sama sa sobom prolazila novo što sam naučila, i kako je apsolutno svaki element sjeo točno tamo gdje treba – izabrao određeni komadić srca i namjestio se za budući život.

Nakon svakog YogaPRO vikenda vraćala bih se kući sa srcem punim ljubavi, dušom punom mira, a tek onda s mišlju o tome da se neka asana zove Tiryam Mukha Eka Pada Paschimottanasana ili mišlju da ću jednog dana (uskoro!) staviti noge za vrat.

Sva osobna pitanja koja sam nosila u sebi tijekom školovanja dobila su odgovore i to u svim mogućim bojama i energijama. Već na samom početku sam dobila uvide o sebi koji su mi pomogli da se bez ikakve muke riješim odnosa koji mi godinama nisu odgovarali, što se odvilo u potpunom miru i bez da sam ikad više pogledala unazad. Neodlučnost je nestala, preispitivanje postalo suvišno, a praćenje kako se duša osjeća je postao imperativ.

Ako postoji mjesto koje tako snažno očisti sav prostor oko srca i koje to srce učini apsolutno točnim semaforom za donošenje odluka za sve što nam život baca pred noge, to je nešto što svakom najiskrenije preporučam.“ (Ivana B.)

 

„U svim sam dosadašnjim recenzijama i pohvalama programa Poligona YogaPRO pročitala da je YogaPRO sveobuhvatan, strukturiran, edukativan, omogućuje kompletan rad na psihičkoj, duhovnoj i fizičkoj razini na sebi i na drugima, te da ti se svaki trud višestruko vrati.

I sve je to točno, ali ima još nešto što nisam iskusila nigdje drugdje, a to je potpuna energetska povezanost sa svima koji vas u prostoru OM joge okružuju! Teško je opisati to stanje potpune povezanosti, jedinstva i usklađenosti sa svime što vas okružuje, ali zaista taj i takav osjećaj želim svakom živom biću bar jednom u životu. Takvu energiju u sebi nose i nesebično dijele samo rijetki učitelji, a njih možete naći upravo na ovom mjestu.“ (Irena H.)

 

"YogaPRO je sistematično i temeljito osmišljen program za obuku budućih učitelja joge, ali i puno više od toga - to je poligon za dubinski rad na sebi te otkrivanje i korekciju raznih aspekata svoje osobnosti. Od polaznika traži puno u pogledu fizičke i mentalne energije, vremena, intelektualnog angažmana kao i spremnosti na moralno i etičko preispitivanje samog sebe. No uloženo vraća s kamatama. 

Kad je u pitanju neposredna korist od ovakvog životnog projekta nedvojbeno je da će svima koji to žele pružiti priliku da učvrste vlastitu praksu i prodube razumijevanje joge te dati nedvosmislen odgovor na pitanje: "Želim li se profesionalno baviti jogom?" Uopće ne sumnjam da će svima koji u sebi nađu potvrdan odgovor na to pitanje YogaPRO pružiti svo znanje i vještine koje su im za to potrebne." (Miroslav Z.)

 

"Poligon YogaPRO je iskustvo koje me obogatilo za čitav život, proširilo mi vidike, dalo nova, dragocjena znanja, donijelo ova poznanstava i nove prijatelje. Ukazalo mi na nove životne staze, ceste i puteve.

Počašćena sam što sam bila dio te priče. Hvala svim učiteljima i cjelokupnom timu poligona YogaPRO na nesebičnom prenošenju znanja i iskustva, na strpljenju, trudu i vremenu. Energija poligona YogaPRO nedostaje mi već sada." (A.H.)


"Veliko iskustvo u mom životu, vrijedno svake uložene minute. Odlični učitelji, puno novih, dragih ljudi u mom životu i novog znanja uz, naravno puno rada na sebi. Zahvalna sam od sveg srca što sam dio ovoga I što me život tu "donio":-) Hvala svim mojim dragim učiteljima na uloženom trudu I vremenu I nesebičnom dijeljenju svoga znanja!" (S.R.)

"Uz jogu bi trebalo ići upozorenje: ove prakse će vam promijeniti život." (Mudrost joge, S.Cope) YogaPRO poligon OM joge nudi upravo to - praktično znanje koje omogućuje vještije življenje. Nemojte reći da niste upozoreni! ;)" (V.L.)

"Obuka u poligonu YogaPRO je vrlo temeljita, duboka, sadržajna; iskustvo koje mi je donijelo novu percepciju života, promijenilo ga i sveobuhvatno obogatilo. Učitelji poligona YogaPRO su izuzetno predani u prenošenju znanja na polaznike, s lakoćom motiviraju polaznike na jogijsku disciplinu i učenje, istovremeno šireći životnu radost i lakoću bivanja. Atmosfera poligona je vrlo pozitivna i životno podržavajuća." (Jasna K.)

"Bolju učiteljicu nisam moga zamisliti :) Puno strpljenja, volje , entuzijazma i ljubavi unosi u satove i predavanja, a i cijeli tim OM joge je fenomenalan, i inspirirajuć. Opako puno sam naučila, na čemu sam jako zahvalna." (Andreja K.)

„Prilikom upisivanja Poligona YogaPRO nisam imao očekivanja niti predodžbe o onome što me čeka. Rekao sam si i obećao samo jedno, a to je da ću propitivati i ne susprezati se kada me nešto bude zanimalo, bilo nejasno ili nelogično. Nije da čovjek puno puta u životu bira i prolazi kroz takvu edukaciju, i zato sam si dao to obećanje – a da nisam "omanuo" vrlo dobro znaju kolege kao i predavači... nesumnjivo sam ponekad pitao i previše, no strpljenje i pristup kolega i predavača bili su vrijedni toga, ma kakav odgovor bio. Puno sam naučio i to iskustvo vrijedno je svake sekunde.

Sad, s dostatnim vremenskim odmakom, uviđam koju sam količinu novih informacija usvojio te koliko to iskustvo otvara horizonte... razumijevanja, senzibiliteta i tolerancije. Cjelokupno iskustvo bilo je izuzetno poticajno i otvara želju da prenosim tu neposrednost, iskrenost i empatiju kakvu sam puno puta tijekom ovog iskustva primio, kako od kolega tako i učitelja.

Vrijednije od samog cilja je naše putovanje ka cilju. Polaznici poligona na tom putu prepoznaju trud i volju koje u sve ulažu učitelji, koji uz svoje iskustvo nesebično dijele i sebe. Osobno sam im jako zahvalan za to iskustvo.“ (Hrvoje Ć.)

„Iskustvo poligona YogaPRO bilo je iznimno pozitivno i inspirirajuće! Upoznala sam nove ljude, otvorila nove stranice, preispitala stare… Cijelo to jogijsko putovanje odrađeno je jako profesionalno i organizirano, bez kašnjenja, neodgovorenih pitanja, s puno entuzijazma, maksimalnim angažmanom predavača i individualnim pristupom svakom polazniku.“ (Đena Đ.)

„Hvala na svemu, kroz YogaPRO sam sazrela i odrasla, što je i bila moja želja koju sam uputila svojim duhovnim vodičima i kroz sitne slučajnosti saznala za ovu školu. Sad mi je tek jasno zašto sam se upisala, i da je program Poligona YogaPRO bio odgovor na moj vapaj za odrastanjem i zrelošću.

Kroz YogaPRO sam dobila priliku da puno toga otkrijem o sebi, da ojačam, prizemljim se, otkrijem svoje najveće strahove i da s uhićenjem, i naravno, strahom, uskočim u život. Hvala hvala hvala, tisuću puta hvala <3“ (B.K.)

  

Raspored obuke generacije 2016./2017.

1. vikend: listopad 22-23.2016.
2. vikend: studeni 19.-20.2016.
3. vikend: prosinac 17.-18.2016.
4. vikend: siječanj 7-8.2017.
5. vikend: siječanj 28-29.2017.
6. vikend: ožujak 4.-5.2017.
7. vikend: travanj 8.-9.2017.
8. vikend: travanj 22-23.2017.
9. vikend: svibanj 20.-21.2017.
10. vikend: lipanj 17.-18.2017.
11. vikend: srpanj 1.-2.2017.
12. vikend: rujan 16.-17.2017.
13. vikend: rujan 30.- listopad 1.2017.