OM joga

OM joga je nastala 2010. godine kao rezultat nezaustavljive strasti prema jogi Sanje Radović i Dubravke Palčić, koje su svoja znanja, vještine, iskustva i ljubav prema svim aspektima joge odlučile dati na raspolaganje svijetu. Danas je OM joga najbrojniji jogijski kolektiv u Hrvatskoj, koji okuplja 11 učitelja joge i stotine predanih praktičara joge, te pogoni Poligon za učenje joge i obuku učitelja joge YogaPRO. Studio OM joge najdinamičnije je jogijsko odredište u Zagrebu, jer je osebujna atmosfera puna povjerenja, podrške i ljubavi jednostavno – neodoljiva.

Studio OM joge se nalazi u Zagrebu, u ulici Andrije Žaje 10 (na Trešnjevci) i sastoji se od dvije „shale“ (prostorije za prakticiranje joge), u kojima se simultano odvijaju satovi joge. Ispred zgrade studija imamo vlastiti besplatan parking, a ukoliko su sva mjesta zauzeta, parking je slobodan i u ulici A. Žaje. Tramvajske i autobusne stanice (Jagićeva, Zapadni kolodvor, Dom sportova) su udaljene nekoliko minuta hoda.

Učiteljski tim OM joge i Poligona YogaPRO čine učitelji Ashtanga joge, Dharma joge, Vinyase Flow, Kundalini, Yin i Dragon Dance, Bowpring i Terapijske joge, Joge Nidre, Vipassana i Chan meditacije, Jnana joge i jogijske filozofije, budizma te manifestiranja sretnog života...

 

Sanja Radović (E-RYT 500)

Sanja Radovic OM joga

"Svoj prvi studio sam otvorila u Rijeci 2000. godine. Bilo je to prerano - i za mene i za jogu na ovim područjima. Trebalo je proći cijelo desetljeće da ponovno otvorim vrata svojeg studija - srećom, u međuvremenu je joga na velika vrata pristigla i u naše krajeve.

Od djetinjstva sam žonglirala između plesa i borilačkih vještina, završila Filozofski fakultet i tijekom školovanja bila učiteljica joge - jer je to oduvijek bila moja strast i spontano sam znala prenositi to znanje... Od tinejdžerskih dana svakodnevno sam radila "svoju" jogu ujutro, kao teški ovisnik, i nijedan dan tijekom zadnjih 25 godina nije počeo bez joge.

Dok sam završavala Filozofski fakultet i dobivala važnu titulu magistrice i profesorice, pitala se što će mi ta diploma - kad znam da želim podučavati jogu! 

Tada još nisam znala da zapravo želim - voditi školu za učitelje joge. To se činilo kao prevelik san. Za to sam valjda trebala diplomu Filozofskog fakulteta :-)

Moja je strast za jogom stara desetljećima i svakim danom sve veća. U tom divnom, nepreglednom znanju se i nakon svih ovih godina osjećam kao potpuna početnica, jer preveliki su uzori oko mene... i to me bezgranično veseli! 

Joga me učinila boljom osobom, izliječila od trauma i pohranjenih emocija - i to je upravo onaj dio joge koji mene najviše privlači. Kako izliječiti um radom na tijelu, kako izliječiti tijelo radom na umu, kako promijeniti svoj život, navike, misli i učiniti sebe SRETNOM OSOBOM - to je fokus moje prakse i mojeg podučavanja. 

Svakodnevno i uporno meditiram, proučavam filozofiju, volim budizam i proučavam filozofije koje spajaju Istok i Zapad. Priznajem da su "magija" i energetski rad moje najdraže igračke i da sam zaljubljena u šamanske rituale, koji me redovito vode posvuda po svijetu i pokazuju mi svu čaroliju života. Prihvatila sam inicijacije u više stupnjeva reikija i odradila mnoštvo zanimljivih procesa - a sve to kako bih shvatila jogu dublje i još snažnije.

Za učiteljicu joge školovala sam se najprije kod učiteljice Jivamukti joge, Njujorčanke Sarah Willis, a zatim upisala obuku u tadašnjoj školi Gaia, gdje sam objeručke prigrlila prakticiranje Ashtanga joge. Potom sam se zaljubila u Vinyasa Flow i Prana jogu, pa završila naprednu obuku (TT500) te u međuvremenu postala i "iskusna u podučavanju" prema standardima međunarodne organizacije Yoga Alliance - stoga "titula" E-RYT "Experienced Yoga Teacher". I dalje putujem svijetom i tražim nova jogijska uzbuđenja - pa ih i nalazim! 

Indija je moj drugi dom, koji sam otkrila prije puno godina i stalno mu se vraćam, i tamo sam učila od najvećih učitelja današnjice - iako, radije nego kod razvikanih imena volim otići kod Rolfa i Marci Naujokat u Anjunu (Goa). Imala sam puno sreće, volje i entuzijazma pa sam učila od Richarda Freemana (Ashtanga), Shive Ree (Vinyasa i Prana Flow), Davida Garriguesa (Ashtanga), Marka i Joanne Darby (Ashtanga), Kino McGregor (Ashtanga), Matthewa Sweeneya (Chandra i Lion sekvence), Davida Swensona (Ashtanga), Janet Stone (Vinyasa), Duncana Wonga (Yogicarts), Megan Currie (Vinyasa), Govinde Kai (Ashtanga), Kamala Singha (Ashtanga), Gabriele Božić (Jivamukti), Mohana Bhandarija (Yogic yoga), Padmashri Bharat Bhusana (pranayama), Gurushabd Singh Khalsa (Kundalini), Javiera Castra (Sridaiva), Phillipa Askewa (Vinyasa), Harmony Litchi (Ashtanga) i mnogih drugih. 

Poligon YogaPRO je kruna mojih napora, projekt koji mene čini zaista sretnom. Svoju goruću strast za jogom i silno veselje koje osjećam dok je prakticiram i živim - prenosim na svoje učenike. To je moja misija. Svaki je moj sat s mojim učenicima moja nagrada, u kojoj neizmjerno uživam."

Sanjina predavanja možete pogledati na ovom linku: youtube.com/YogaPRO

 

Ines Jukić (RYT 500)

Ines Jukić

"Jogu sam prvi put susrela u 12. godini, u obliku Hatha yoge. Niz godina samostalno eksperimentiram s pojedinim asanama, pranayamom i meditacijom kao protutežom aktivnijim sportovima te dugogodišnjim plesnim probama i nastupima.

2009. godine srećem Ashtanga jogu i - sve se mijenja. Ashtanga počinje zadovoljavati moju želju za dinamikom, snagom, fluidnošću i unutarnjim mirom, te joj se polako u potpunosti predajem. Veliko hvala mom učitelju Marcu Biancu te Sandri Bianco i Snježani Nini Vukas koji su me podučili prvim koracima Ashtange!

Godine 2011. uz certifikat škole Gaia postajem učiteljica joge. Neprestano usavršavam svoju praksu i podučavanje kroz brojne radionice i intenzive raznih učitelja (Richard Freeman, David Swenson, Jadranko Miklec, Lea Lončar, Phillip Askew, Amadio Bianchi, Kate Foley, Paul Dallaghan,Neil Barker, Adam Rinder, Kino McGregor…).

Po struci diplomirana profesorica filozofije i bohemista, s užitkom predajem filozofiju i logiku mladim generacijama, kao i polaznicima Poligona za učenje joge YogaPRO.

Život je lijep! Namaste."

 

Arnel Hasić (RYT 500)

2017 ArnoOMjoga

Arnel je certificirani učitelj joge RYT 200 od 2012. godine, kad je završio obuku u Divya Yoga Centru i Školi za učitelje joge. Ubrzo nakon toga počeo je voditi satove u studiju Art of LIvinga u Zagrebu i Divya Yoga centru, gdje uz učiteljice Sandru Petru Pintarić i Petru Carmichael kontinuirano širi i produbljuje znanje te stječe nova iskustva na radionicama i predavanjima domaćih i stranih učitelja.

Dio je šarenog kolektiva OM joge od veljače 2014., a zadužen je za uveseljavanje brojnih članova i sve većeg broja zaljubljenika u jogu. Arnelovi satovi su izuzetno posjećeni i popularni, jer njegov je stil podučavanja doista osebujan: pun znanja, a pun humora, dosjetki i lakoće, čini svaki sat joge igrom u kojoj ponovno postajemo djeca! 

Iako je Arnelov primarni stil Slow Flow Vinyasa, u zadnjih nekoliko godina izazov i motivaciju pronalazi u Dharma jogi, pa ga 2015. srce vodi u New York, kod začetnika Dharma joge i jednog od najvećih učitelja današnjice, Sri Dharme Mittre. U New Yorku završava naprednu obuku Dharma 500 RYT "Life of a Yogi" Teacher Training. 

Svestran, zaigran i znatiželjan, inspiraciju nalazi u svojim učiteljima, kolegama, prijateljima i praktičarima, kao i u svakodnevnim životnim situacijama. Osim joge, Arno se bavi aromaterapijom, maser je i njegovatelj. Gdje mu je kraj? Ni on sam ne zna... Baš kao i u jogi: "bitan je put, a ne cilj". Zadovoljstvo čine male stvari, rad na sebi i pomoć drugima.

Arnel je upravo dovršio još jednu naprednu RYT 500 Multisyle obuku u školi Divya, a u kolovozu 2017. kreće u New York na Dharma Yoga 800 RYT Teacher Training.

 

  

Ana Kutija (RYT 200)

Ana Kutija

Ana je medicinska sestra, sportsko-medicinska terapeutkinja i maserka, viša trenerica sportske rekreacije s naglaskom na implementaciju terapije u sportski trening i svakodnevni život. Učiteljica je multi-style Vinyasa joge (RYT 200, u tijeku TT500) i svestrana predavačica na Poligonu YogaPRO, na kojem predaje Osnove joge, Terapijsku jogu, Hatha jogu te drži radionice restorativne joge i joge s rekvizitima.

Redovito vodi Joga Nidru i originalne, vođene zvučne aroma-meditacije s tehnikama opuštanja i vizualizacijama. Vodi redovite satove Hatha joge i joge s rekvizitima, a studira u školi za učitelje Iyengar joge u Sloveniji. Konstantno se educira na specijalističkim edukacijama iz područja rehabilitacije, fizikalne terapije i dijagnostike.
Ana je i dugogodišnja instruktorica pilatesa i korektivne gimnastike, a u svojem 23-godišnjem radnom iskustvu ima čak 15 god. iskustva rada s profesionalnim sportašima, kao i iskustvo u radu s menadžerima na programima "wellbeinga" i upravljanja stresom.

Naša Ana u svojoj kutiji vještina ima toliko znanja i umijeća da smo presretni što je dio kolektiva OM joge - pogotovo jer satovi Hatha, Terapijske i Iyengar joge moraju biti vođeni od strane umješnog, iskusnog i svestrano obučenog učitelja koji će znati kombinirati jogu s drugim, medicinski utemeljenim vještinama, kako bi učinak na vježbača bio doista učinkovit i pozitivan. No, no nije sve: Anini satovi joge uz to su još i vrlo - zabavni!

 

Nina Levačić (RYT 200)

NinaOMjoga

Ninino nasmiješeno lice prvo je što ćete vidjeti kad uđete u studio OM joge, jer je Nina voditeljica i menadžerica našeg studija, te učiteljica Ashtanga i Vinyasa Flow joge. 

Strastvena je zaljubljenica u Ashtanga jogu, koja joj je bila ljubav na prvi pogled. Vrlo brzo upisala je obuku za učitelje joge na Poligonu YogaPRO te vrlo uskoro postala jedna od najvažnijih karika u lancu kolektiva OM joge. 

Po struci diplomirana novinarka, spojila je svoje dvije strasti - jogu i pisanje - u web projektu Udahni.com, portalu koji pokriva teme vezane za jogu i život u skladu s prirodom. 

'Hvala svim divnim učiteljima na beskonačnom strpljenju, podršci i ljubavi. Hvala svim polaznicima OM joge uz koje svakodnevno rastem zajedno sa svima vama. I hvala ti Sanja na beskrajnom povjerenju koje si mi pružila na svim poljima' <3

 

Andrija Bosanac-Schroetter (RYT 200)

AndrijaOMjoga

Dugogodišnji učitelj i praktičar joge, Andrija vodi poseban i rijedak stil joge - Yin jogu.

Ovu meditativnu tehniku svjesnog ulaska u dubine našeg bića Andrija predano prakticira i proučava od 2011. Obuku za učitelja Yin joge završio je kod Sebastiana Pucelle i Murielle Burielle u Pragu, a u prosincu 2016. zaokružio je naprednu obuku na Baliju kod svjetskih uzora Yin joge Jo Phee i Joe Barneta.

Andrija se prvi put sreće s istočnjačkim tradicijama i učenjima 2003. u Indiji, gdje uz proučavanje vedskih i filozofskih tekstova susreće najprije klasičnu Hatha jogu, pa nastavlja jogijsko putovanje kroz dinamične stilove Ashtange i Vinyase, da bi se finalno zaljubio u Yin jogu.

Posebnu pozornost Andrija voli staviti na praksu pomnosti i mira (sthira sukham asanam), a njegovi su satovi začinjeni finom dozom jogijske filozofije!

 

Sanja Hrvoić (RYT 200)

Sanja Hrvoić

"Nakon prvog sata joge bila sam u pozitivnom šoku: "Što je ovo!?". Osjećaj koji me preplavio bio je zapanjujuć. Istovremeno sam osjećala kako mi je cijelo tijelo živo i protočno, pronašla sam mišiće za koje nisam niti znala da postoje - a potpuno opuštanje na kraju odvelo me direktno u stanje potpune sreće!

Osjećaj sreće me obuzeo i nisam htjela stati na tome, nego sam odlučila produbiti svoje znanje - i upisala Poligon za učenje joge YogaPRO. Sa sigurnošću mogu reći da mi je to najbolja životna odluka!

U studiju OM joge isprobavala sam sve vrste joge i istraživala, istraživala, no u srcu mi je ipak zapela Ashtanga. To je praksa koja mijenja život i vodi ka slobodi… Uspostavila sam svoj unutrašnji red i mir, postala zadovoljna sobom te privukla u život brojne pozitivne promjene i drage ljude… te naposljetku, zapravo vrlo brzo, odlučila da je joga i moj profesionalni put! Svemir me doveo u OM jogu (zapravo, priznajem, bila sam omiljena štreberica učitelja na Poligonu, pa su mi dali priliku :-) gdje sada i ja vodim satove Ashtanga joge.

Hvala mojim učiteljicama Sanji, Teni, Vlatki, Ines koje me prate na ovom putu. Hvala na zajedničkom učenju koje ne prestaje, već se svakim danom zahuktava.

Želim da moji učenici imaju isti onaj osmijeh na licu nakon sata joge koji je meni promijenio život!"

 

Gloria Zácskai - Jagdeesh Kaur (KRI)

Jagdeesh 1

 

Osebujna, vesela i puna znanja, Jagdeesh Kaur je certificirana učiteljica Kundalini joge i Shakti Dancea (Joge plesa), a o sebi kaže: „Svojom osobnošću i životnim odabirom želim u ljudima potaknuti buđenje energije i životnu strast. 

Jogu sam srela prije 15-tak godina u “Yogi u svakodnevnom životu”, potom prakticirala uz mnoge učitelje u Hrvatskoj i Europi, te provela mnoge mjesece u Indiji.

Ulaskom Kundalini joge u moj život, sve se promijenilo – i u meni i oko mene. Moja prva učiteljica, Emina Kurtagić (Nidhan Kaur) uvela me u ovaj čaroban svijet u kojem sam se istovremeno izgubila i pronašla. Aktivno prakticiram Kundalini jogu zadnjih 7 godina i uživam u konstantnom ronjenju kroz njene dubine. Pomogla mi je i pomaže mi na svim područjima mog života, u svim segmentima mojega bića. Izaziva, tjera na pomak, promjenu, rast.

Stručnu edukaciju i titulu KRI certificiranog instruktora Kundalini joge po učenju Yogi Bhajana završila sam kod učitelja Nirmal Singha (“Amar Das”, Beč) i konstantno nadograđujem svoje znanje odlaskom na radionice Kundalini joge u Hrvatskoj i šire.

U prosincu 2019. sam imala čast biti izabrana kao predstavnica Kundalini joge u regiji i bila pozvana na najveći festival Kundalini joge na Floridi, gdje sam doživjela prekrasna iskustva i upoznala velika imena kao što su Snatam Kaur, Simrit Kaur, Jai Dev, Shakta Kaur itd.

Završila sam i obuku za Shakti dance® / Jogu plesa kod Sare Avtar te time postala prva certificirana učiteljica u Hrvatskoj.

Joga je izuzetan kanal koji pomaže mojim polaznicima i meni osobno u osvještavanju svoje prave prirode, smanjenju stresa, boljem i lakšem suočavanju sa životnim izazovima, uspostavljanju dubokog mira, otvaranju srca, razvoja vitalnog tijela, čistog uma i duha.

  

Robertina Tavra (RYT 200)

Robertina za web

"Ashtanga joga i ja, bila je to ljubav na prvi pogled. Uz praksu počinjem otkrivati svijet joge pun igre i veselja, bezbrižnosti i mira, sva ona stanja koje sam poznavala i u kojima sam uživala kao dijete.

Kroz radionice, obuke za učitelje, meditaciju i praksu otkrivam slobodnu sebe, otvaram srce i dobivam snagu za suočavanje sa svakodnevnim izazovima života. Uz unutarnji rast joga moj život puni raznim dobrobitima.

Čvrsto vjerujem da joga vodi do života punog ljubavi i snage za suočavanje sa svim izazovima koje život nosi. Zbog svega toga želim stečena znanja i iskustva kao i ljubav prema jogi podijeliti s vama.

Neizmjerno hvala svim mojim Učiteljima na pruženoj ljubavi i podršci." 

 
 

Ivana Crnčić (RYT 200)

ucitelji Ivana C

„Od malih nogu zaljubljena u kretanje i razne vrste aktivnosti, u jogi sam našla spoj svega što me zanima i pokreće,“ kaže Ivana. „Nakon dugogodišnjeg prakticiranja joge, u istoj godini upisala sam 200-satnu obuku za učitelje joge u školi Gaia yoga te školu za voditelje Sistemskih konstelacija, i paralelno završila obje obuke početkom 2012.“ 

Kombinacija joge i Sistemskih konstelacija, tehnika razvoja i preispitivanja, puno je više od samog puta introspekcije (kako je to bilo zamišljeno u početku :-) pa je Ivana odmah po završetku edukacija započela s vođenjem satova joge i radionica Sistemskih konstelacija, te se nastavila i dalje educirati... Ubrzo je završila i edukaciju za učitelja dječje i obiteljske joge, potom dugi niz godina vodila satove za djecu i tinejdžere, satove Vinyasa joge, Prenatalne i Postnatalne joge, početničke satove te satove za seniore.

„U školi Gaia yoga završila sam i naprednu obuku iz prenatalne joge, a uskoro sam se po putu upoznala i s Yin jogom te prošla edukaciju sa Sebastianom Pucelleom i Murielle Burellier. Uz učiteljicu Dijanu Lacković, uživam u energetskom radu i istraživanju te 2018. postajem i reiki majstorica – učiteljica. 

Vesele me beskonačne mogućnosti joge i njena širina, uživam u svim satovima koje vodim, a posebno me vesele putovanja vezana uz jogu te upoznavanje zanimljivih ljudi, kultura i perspektiva.“

Po osnovnoj struci agronom i specijalistica marketinga, Ivana uživa u kombiniranju svih komplementarnih znanja i vještina u nešto što se zove "svakodnevni život", koji možemo živjeti i doživjeti na zbilja mnoštvo različitih načina. 

U studiju OM joge Ivana vodi satove Yin & Vinyasa joge.

 

Tihana Kološić Splivalo (RYT 200)

ucitelji tihana.jpg

Od malih nogu plesačica, učiteljica društvenih plesova, metodiku prenošenja znanja učila je uz svojeg tatu učitelja plesa. Prošlo je desetak godina od prvog otkrivanja joge do trenutka kad ju je snažna želja da produbi znanje i praksu poslala u Poligon YogaPRO. Kako to već biva na putu joge - transformacija je neminovna - pa naša Dancing Queen u sebi otkriva mnogo veću strast za stalnim učenjem i prenošenjem znanja (nego što je mislila :-) i to u svojem dOMu, studiju OM joge. 
 
"Joga je za mene put. Put samospoznaje, transformacije i samorealizacije, put izlaska iz uobičajenih i često nesvjesno samonametnutih obrazaca misli, djelovanja i ponašanja. Kroz jogu učim ponovno se igrati, pomicati granice svojeg tijela i uma te biti sretnom i zahvalnom na sadašnjem trenutku, kakav god da on jest. Joga je za mene ples! Skladan ples pokreta, daha i pomnosti. Želja mi je prenijeti taj sklad učenicima, pomoći im da osvijeste važnost daha, svjesnosti svakog udaha i izdaha u pojedinoj asani. I ako na satu to uspijem, a moji učenici nakon sata budu puni prane, zahvalnosti i ljubavi prema sebi samima, prenijet će to u svoju obitelj i zajednicu – i tada znam da je moj sat bio uspješan! 
 
Be the change you want to see in the world ❤" 
Tihana u studiju OM joge vodi satove Yin i Hatha joge.
 

Srđan Roje

Srđan Roje

Sergio je pokretač projekta "Manifestiranje obilja" i akademije "Super Ja", a zbog svojih popularnih predavanja postao je "selebriti s YouTubea" za kojim se glave okreću po gradu - i ponosni smo što svoja predavanja i satsange održava u studiju OM joge. 

Inžinjer računarstva, novinar i urednik časopisa "Bug", dugogodišnji menadžer i direktor nekolicine tvrtki, kolumnist časopisa "Plan B" i autor knjige "Menadžer novog kova", još od malih nogu htio je samo jedno: učiniti Svijet boljim mjestom! Trebale su mu godine da shvati da to neće učiniti u menadžerskim vodama, pa u trenucima očaja poseže za literaturom o istočnjačkim filozofijama i (nećemo lagati) nakon dosta vremena i truda konačno shvaća i prihvaća prastaru ideju mudraca iz dalekih zemalja kako ukoliko doista želiš promijeniti Svijet - moraš početi od sebe.

Nekoliko meditirajućih godina kasnije, Svijet možda još uvijek nije najsjajniji, ali je Sergio s njime u miru. Što i vama od sveg srca želi te će rado u tome pomoći :-)

Program predavanja i radionica "Manifestiranje obilja" postao je poznat u regiji, a i šire, a Sergiova su redovita tjedna predavanja u studiju OM joge uvijek dupkom puna. Snimke njegovih predavanja možete pronaći na ovom linku: manifestiranje.com/videoteka

 

 

Lana Elaković Presečki (RYT 200)

Lana za web 1

„Rođena Dubrovkinja, u Zagreb sam došla na studij novinarstva, ali prvo predavanje na koje sam otišla nije bilo akademskog karaktera - već o meditaciji. Od tada joga lagano ulazi u svaku poru mog života.

Najveći utjecaj prakse osjetila sam dolaskom na svijet mojih triju curica. Joga mi je tada pomogla da prebrodim iznimno stresan period, prihvatim ga i doživim na potpuno nov način. Sada, kada su moje kćeri dovoljno odrasle, mogu reći da sam ih zarazila istom strašću - i naš se dom pretvorio u pravu jogijsku shalu, punu mantri, smijeha i slobode!

Obožavam bebe, obožavam djecu i mislim da rad s djecom može promijeniti svijet, a joga je najbolji alat za to :-) Beskrajno hvala kolektivu OM joge i svim učiteljima na mom putu.“

Lana Elaković Presečki je diplomirala na Poligonu za učenje YogaPRO i nastavlja se educirati u svim jogijskim smjerovima koji imaju veze s djecom i majčinstvom: prenatalnu, postnatalnu, dječju jogu, a u studiju OM joge vodi Bebe OM-a, grupu joge za mame i bebe.

 

 

Povratak na naslovnicu