Sanja Radović: Doshe - Ayurveda

 
Sanja Radović: Doshe - Ayurveda.

DosheUkupno trajanje: 2h 5min
Donacija: 100 kn
YogaPRO bodova: 2

Koncept "dosha" ili osnovnih značajki osobnosti dolazi iz najstarije iscjeljiteljske prakse na svijetu - Ayurvede. Drevni su ayurvedski mudraci uočili kako se ljude "u grubo" može podijeliti u tri kategorije: vata - kojom dominiraju elementi zraka i etera, pitta - koja "gori", odnosno kojom dominiraju vatra i voda te kapha - koja je jedna staloženija kombinacija zemlje i vode.

Zvuči jednostavno? Nije ni bizu. Većina nas je kombinacija dvije, a ponekad čak i sve tri doshe, u neravnomjernim, osobnim i posve jedinstvenim omjerima. Što ne bi bilo tako loše da naše doshe (gle, čak se i rimuje) značajno ne utječu na naše zdravlje, raspoloželje, pa čak i karakter.

Što doshe jesu, koje su vaše dominante doshe i u kojim omjerima, kako ih izbalansirati i na što preventivno paziti da ih ne izbacimo iz takta - pitanja su kojima se bavimo u ovom predavanju. Preporuka: ispunite "Dosha test" koji se nalazi na ovom linku, i saznajte malo više o svojoj kombinaciji dosha prije gledanja.

 

Pošaljite mi snimku predavanja sa poligona YogaPRO: "Doshe - Ayurveda"

Iznos
 kn
Doniram *

 

Kako do YogaPRO bodova? Ukoliko ste upisani na Poligon za učenje joge YogaPRO - nikakva dodatna akcija s vaše strane nije potrebna. Odgovarajući broj YogaPRO bodova će vam biti dodan početkom sljedećeg kalendarskog mjeseca, o čemu nećete biti posebno obaviješteni. Ako tek planirate upisati YogaPRO, ove bodove možete zatražiti retroaktivno, nakon upisa.

 

Ostala predavanja  Naslovnica