Sanja Radović: Osviještena prehrana

 
Sanja Radović: Osviještena prehranaUkupno trajanje: 4h 4min
Donacija: 200 kn
YogaPRO bodova: 4

Osviješteno se hraniti znači biti slobodan, sretan i zdrav.

Uobičajene prehrambene navike suvremenog društva ne podržavaju ove životne principe - pa kako biti zdrav i sretan, a pogotovo slobodan, u današnjem društvu?

Prehrana je temelj naše svakodnevice i svi naši pokušaji da se njome ne bavimo - ne prolaze dobro. Potrebno je osvijestiti naše navike i ponašanja prema hrani te posljedice koje to ima. Možemo li biti doista zdravi - ako ne znamo što unosimo u sebe?

Hrana je doslovno dio našeg tijela - jer ona sačinjava naše stanice, organe, tekućine i sve što naše tijelo jest. Hrana djeluje na tijelo, ali i na um, raspoloženje, emocije... i to znamo, ili barem naziremo. No kako točno djeluje? Kako jedan ananas djeluje na um, tijelo, endokrini sustav, i kakve veze ima koje je godišnje doba?

Sve je povezano, a hrana i mi se pogotovo s veseljem povezujemo :-), i zato želimo naučiti kako se hraniti zdravo, logično, mudro.

Zadnjih 20-ak godina sve je snažniji trend povratka smislenoj i prirodnoj prehrani - kako bismo bili zdravi i mogli živjeti doista punim plućima. Nije ideja biti radikalan, već zdrav - i zato treba osvijestiti svoju prehranu i početi razmišljati o hrani koja nas podržava u našim namjerama.

Zato je ova tema dio edukacije za učitelje joge - jer se joga itekako bavi hranom i zna točno kako hrana utječe na tijelo, um, svijest i raspoloženje.

 

Pošaljite mi snimku predavanja sa poligona YogaPRO: "Osviještena prehrana"

Iznos
 kn
Doniram *

 

Kako do YogaPRO bodova? Ukoliko ste upisani na Poligon za učenje joge YogaPRO - nikakva dodatna akcija s vaše strane nije potrebna. Odgovarajući broj YogaPRO bodova će vam biti dodan početkom sljedećeg kalendarskog mjeseca, o čemu nećete biti posebno obaviješteni. Ako tek planirate upisati YogaPRO, ove bodove možete zatražiti retroaktivno, nakon upisa.

 

Ostala predavanja  Naslovnica