Srđan Roje: Tečaj meditacije

 

O pozitivnim učincima meditacije u zadnje se vrijeme puno priča. Pa tako sa svih strana čujemo kako je meditacija alat protiv stresa, kako povećava koncentraciju i osjećaj zadovoljstva, čini nas opuštenijima i sretnijima, daje nam energiju za suočavanje sa svakodnevicom...

I premda je sve to sasvim točno - istovremeno je tek vrh ledenog brijega! Meditacija je mnogo, mnogo više od toga. Spremni?

    Meditacija je alat za samospoznaju.

Molim? Sjedeći nepokretno u tišini saznat ću... što... istinu o samom sebi? Što to uopće znači? Tko će mi to otkriti? Na koji način? Kakvog to smisla ima? Sjedim, ne radim ništa i - odjednom saznam nešto što prije nisam znao? Kako pak to radi?!?

Sve redom odlična pitanja koja se u ovoj videu sa velikim zadovoljstvom adresiraju. Prolazimo ukratko kroz teoriju i praksu nekolicine drevnih i modernih filozofskih tradicija, igramo se sa uvrnutim zen pričicama, objašnjavamo kakvih sve vrsta meditacije ima, kako znati koja je najbolja na mene, kako sjediti, na što paziti i na kraju trećeg dijela - jedna mala vođena meditacija sa puno uputa, posebno prilagođena početnicima.

Usput ćemo, posve neprimjetno, razriješiti najvažnija pitanja na svijetu kao što su:

  ✔ kako se trajno riješiti stresa
  ✔ otpustiti demone prošlosti i tjeskobu od neizvjesne budućnosti
  ✔ doći u kontakt sa svojom intuicijom
  ✔ otkriti vlastitu strast i smisao postojanja
  ✔ steći i zadržati pozitivan pogled na život i svijet

Ovo će vam predavanje promijeniti život. Ne šalimo se.

Predavač: Srđan Roje,

Snimljeno u Studiju OM joge, 31. svibnja 2015.
 

Ostala predavanja  Naslovnica